Hvala vsem, ki imate darovanje v krvi.



Šesto leto krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje, katere pobudniki in podporniki so Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in družba Petrol, se letos zaključuje z zgodbami posameznikov, ki predstavljajo naše izjemne krvodajalce. Njihove zgodbe odstirajo predanost, strast in pomoč popolnemu neznancu. Njihov odnos do ljudi in življenja pa dokazuje, da imajo darovanje v krvi. Darilo, ki ga dajejo, je neprecenljivo, zato se jim tudi letos zahvaljujemo  – HVALA, krvodajalci.

 

Obstajajo ljudje, ki rešujejo življenja, a ostajajo anonimni.  Lahko so naši sosedje, sodelavci, prijatelji, morda neznanci, ki jih srečujemo na poti v službo. Njihove zgodbe so vredne spoštovanja, vendar v večini ostajajo skrite. Skoraj nepredstavljivo je, koliko življenj so krvodajalci rešili v dobrih 70-ih letih, od kar smo pričeli s sodobnim zdravljenjem s krvjo. Skoraj nemogoče je najti besede, s katerimi bi se jim lahko oddolžili za izjemno predanost. Lahko pa rečemo, da imajo »darovanje v krvi«.


 

Zato želimo ob letošnjem zaključku krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje ter ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga obeležujemo 5. decembra, opozoriti prav na to: med nami so posamezniki, ki so pripravljeni pomagati sočloveku.

Vsak krvodajalec je nekaj posebnega, a hkrati so si vsi krvodajalci podobni. Predstavljamo zgodbe krvodajalcev, ki so nam zaupali in predstavili,kaj jih žene k darovanju krvi, zakaj darujejo že tako dolgo časa in zakaj je to dejanje zanje nekaj samoumevnega:


https://youtu.be/U1d1n1uRScM  - Maja

https://youtu.be/kyFxgQrQV-U - Žarko

https://www.youtube.com/watch?v=x034qZsy4hc – Pavla

https://www.youtube.com/watch?v=bG8SmJWSir8 – Martin