Zaključek akcije Ohrani mirno kri...

KRVODAJALSKA ŽOGICA JE NA TVOJI STRANI

Krvodajalsko pobudo, ki je letos potekala pod sloganom OHRANITE MIRNO KRI IN JO RAJE DARUJTE TISTIM, KI JO ZARES POTREBUJEJO, so podprli številni prepoznavni obrazi , avtor in interpret besedila ter dolgoletni krvodajalec Kosta pa je h krvodajalstvu pozval z videospotom.   

17. decembra 2014 so podporniki krvodajalske pobude »Daruj energijo za življenje!«, ki poteka s podporo družbe Petrol v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (RKS) in Zavodom RS za transfuzijsko medicino (ZTM) pripravili zaključni dogodek letošnjega leta, na katerem so poudarili odlične rezultate akcije »OHRANITE MIRNO KRI in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo«. Tudi s pomočjo omenjene krvodajalske akcije, ki teče že četrto leto zapored, smo v zadnjem letu ponovno pridobili 10.000 novih krvodajalcev. Akcijo »Daruj energijo za življenje!« so ponovno  podprli številni prepoznavni obrazi.


 

Letošnja že četrta uspešna ponovitev akcije Daruj energijo za življenje je izpostavila strpnost - tudi pri spletnem komuniciranju, v javnem govoru, v prometu ipd. - in medsebojno spoštovanje kot osnovi za krvodajalstvo, obenem pa je ponovno vabila k vpisu darovalcev v skupno bazo krvodajalcev, s pomočjo katere sta si Rdeči križ in Zavod za transfuzijsko medicino olajšala vabljenje krvodajalcev   za zagotavljanje nemotene preskrbe s krvjo.  

Na zaključnem dogodku smo imeli priliko prisluhniti osebnim pogledom krvodajalcev in osebnim zgodbam prejemnikov krvi.

 

Krvodajalska žogica je na tvoji strani - premiera glasbenega videospota

Med dolgoletne krvodajalce sodi tudi avtor in interpret besedila Kosta (Robert Kostadinovski), ki je na temo krvodajalstva napisal avtorsko besedilo. Skupaj z njim in ekipo ustvarjalcev iz Freeloaders Media House je tako nastal videospot, katerega namen je izkušnjo darovanja krvi in vrednote  prenesti  na mlade. Glasbeni vidospot z naslovom Krvodajalska žogica je na tvoji strani je bil premierno predstavljen na zaključku akcije in si ga lahko ogledate tukaj:

Krvodajalstvo je pogum

https://www.youtube.com/watch?v=NXs9nXkBxiE&feature=youtu.be.