Daj se na seznam - Vpiši se v register

Darovanje KMC je izjemna oblika pomoči sočloveku, saj je nemalokrat presaditev krvotvornih matičnih celic nesorodnega darovalca edina možnost za preživetje bolnika.

Vsakdo, ki bi želel postati darovalec  KMC za kateregakoli bolnika na svetu, se lahko vpiše v register Slovenija Donor in se tako pridruži več kot 30 milionom darovalcev z vsega sveta. Preko Svetovnega registra BMDW je med več kot petsto tisočimimi enotami mogoče iskati tudi bolniku skladno popkovnično kri.

Vpištete se lahko:

***

Glede na trenutno situacijo v povezavi s CORONA VIRUS (SARS-CoV-2) je vpis možen SAMO PREKO SPLETA - slovenija.donor@ztm.si .

***


1. OSEBNO - v okviru delovnega časa na Zavodu RS za transfuzijsko medicino in transfuzijskih centrih po Sloveniji ali na organiziranih skupinskih vpisih in krvodajalskih akcijah.

 

2. Paket za vpis naročite preko SPLETA OD DOMA in po pošti boste prejeli  vse potrebno za vpis.  Na naslov slovenija.donor@ztm.si nam tako sporočite, da želite prejeti paket in pripišite vaše ime in priimek ter naslov.


Prosimo vas, da se pred vpisom v register seznanite s tem, kdo se lahko vpiše, zakaj in kako darujemo.


Informacije po telefonu vsak delovni dan med 11. in 14. uro.

(01) 54 38 220

 

Za vašo odločitev se vam v imenu bolnikov, ki so jim krvotvorne matične celice darovalca edina možnost preživetja, iskreno zahvaljujemo.