O spletni strani

IZJAVA O DOSTOPNOSTI

Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino se trudimo, da obiskovalci našega spletnega mesta na enostaven in hiter način pridejo do želenih informacij. Uporabo spletnega mesta želimo približati najširšemu krogu uporabnikov, zato smo s prilagoditvami spletnega mesta poskrbeli, da imajo dobro uporabniško izkušnjo tudi ranljive skupine kot so osebe z okvarami vida, disleksijo, motnjami razumevanja…

Spletno mesto  z uporabo večine spletnih brskalnikov  tako omogoča:

  • uporabo kontrastov,
  • krepko pisavo, izbiro velikosti pisave, povečanja pisave za več stopenj
  • širjenje presledkov v besedilu,
  • izbiro pisave (uporabnikom z disleksijo je na voljo možnost preklopa med serifno in ne-serifno pisavo),
  • uporabo puščice, prikaz položaja, kje na spletišču se trenutno nahajamo (drobtinice).

Navedene prilagoditve omogoča meni za dostopnost, ki se nahaja desni strani spletne strani.

Izjava o skladnosti

Spletno mesto Zavoda RS za transfuzijsko medicino je v največji možni meri skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18) in se nanaša na naslov spletnega mesta www.ztm.si

Nedostopna vsebina

Nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki bi nastal za ZTM  zaradi posodabljanja zastarele programske opreme, na katerih je bila vsebina razvita. Kljub temu nameravamo v prihodnje postopno izvesti večino programskih posodobitev.

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali nas obvestiti v zvezi s prilagoditvami spletnega mesta za osebe s posebnimi potrebami nam pišite na info@ztm.si
Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času oz. v roku 8 dni.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.uiv@gov.siPIŠKOTKI 

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih.

Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.


Izjava o varstvu osebnih podatkov pri obisku spletne strani

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti Zavoda RS za transfuzijsko medicino in jih ne bomo posredovali in razkrivali tretjim osebam.

Spletna prijava na izobraževalne dogodke zbira tudi osebne podatke. Te podatke potrebujemo za prijavo, obveščanje in udeležbo na izobraževanju.  

V primeru, ko boste na nas po e-pošti  poslali vprašanje, prošnjo ali pripombo, vam bomo odgovorili oz. vas bomo kontaktirali na vaše posredovane kontaktne podatke.