TERAPEVTSKE STORITVE

Transfuzijska medicina se danes širi tudi na področje terapevtskih storitev pri bolnikih.  S tem sledimo globalnim smernicam in preskrbi s krvjo pridružujemo področje zdravil za napredna zdravljenja, točneje celičnih terapij. Tako našim pacientom omogočamo najnovejše pristope zdravljenja na področju regenerativne medicine in imunoterapij. Pri tem delujemo na področjih kot so hematologija, nevrologija in onkologija. 

 

Terapevtske storitve izvajamo v sklopu Oddelka za terapevtske storitve, ki je bil ustanovljen leta 2014. Organizacija oddelka omogoča intenzivno in usmerjeno razvojno-raziskovalno aktivnost, ki je potrebna za uspešno klinično uvedbo novih terapevskih storitev.Oddelek za terapevtske storitve je 19. 5. 2020 pridobil prestižno akreditacijo JACIE za področje obdelave in zamrzovanja krvotvornih matičnih celic (Cell processing - minimally manipulated).

Akreditacija JACIE se podeljuje za področje presaditev krvotvornih matičnih celic in celičnih terapij centrom, ki izpolnjujeo stroge standarde varnosti in kakovosti pripravkov krvotvornih matičnih celic za presaditev.