Obvestilo v zvezi z darovanjem KMC za dečka Jaša

V zvezi s pozivom (24 ur, Facebook) in objavljenimi članki vas obveščamo, da za omenjenega dečka Jaša že potekajo ustaljeni postopki svetovnega iskanja za izbor ustreznega dajalca preko Slovenija Donor.

Naše temeljno vodilo strokovnega dela je, da nudimo čim hitrejšo in čim bolj kvalitetno podporo zdravljenju bolnika.  Pri tem dobro vemo, kaj lahko pomeni pridobljena ali izgubljena minuta. Da bi lahko kar najbolje pomagali kateremukoli bolniku na svetu, so se nacionalni registri združili v svetovni register "Bone Marrow Donors Worldwide" (BMDW). Vsak darovalec, ki se vpiše v register Slovenija Donor, mora razumeti, da s tem dejanjem postaja član BMDW, torej član družine dvajsetih miljonov Zemljanov z visokimi moralnimi načeli, globokim občutkom za humanost ter željo pomagati kateremukoli bolniku na svetu. Nenazadnje ta bolnik že jutri lahko postane nekdo izmed nas.

V laboratorijih Centra za tipizacijo tkiv ZTM od leta 2012 tekoče analiziramo vse vzorce, ki jih posreduje register Slovenija Donor. Zagotovimo lahko, da zaostankov ni. Tako bomo z dolžnim spoštovanjem in po svojih najboljših močeh pristopili tudi vsem novim možnim darovalcem, ki jih bomo z veseljem sprejeli.

Prosimo vas, da si pred vašo odločitvijo nujno preberete navodila glede vpisa in registra nesorodnih darovalcev Slovenija DONOR, na spletni strani:

http://www.ztm.si/register-darovalcev/slovenija-donor/

Individualni vpis poteka na Zavodu RS za transfuzijsko medicino− redno, brez predhodne najave − vsako sredo od 10. do 12. ure.
Individualni vpis lahko opravite tudi v enem od donorskih centrov po vsej Sloveniji po predhodnem dogovoru s centrom, zaradi same koordinacije odvzema.

http://www.ztm.si/register-darovalcev/slovenija-donor/kje-in-kdaj-se-lahko-vpisem-v-register-slovenija-donor/

V kolikor ste se v preteklosti že vpisali v register Slovenija Donor (in oddali vzorček krvi za tipizacijo), ponovni vpis in postopek nista potrebna, ker ste že član registra darovalcev KMC. 


Hvala za razumevanje in sodelovanje