Novice

C3B - Čezmejna platforma za učinkovito upravljanje biobank

    Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (pobudnik projekta) in Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani izvajata projekt »Čezmejna platforma za učinkovito upravljanje biobank« z akronimom C3B, ki poteka v sklopu evropskega Program a... Več..

Darovanje krvi po cepljenju proti COVID-19 ali prebolelem covidu

Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, v primeru, da ste se cepili z z mRNA cepivom (Pfizer/BioNTech - Comirnaty in COVID-19 Vaccine Moderna) ali vektorskim cepivom (AstraZeneca - Vaxzevria, COVID-19 Vaccine Janssen) lahko darujete kri že naslednji dan (24 ur), če... Več..

PCT pogoj in darovanje krvi

Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato darovanje krvi NI POGOJENO z izpolnjevanjem PCT pogoja (Odlok Ur.l. 174/202, 6. 11. 2021) . V skrbi za vaše in... Več..

Praznujemo dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

18. september 2021 Hvala vsem darovalcem celic za življenje! 18. septembra obeležujemo svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic ( World Marrow Donor Day ). Osrednje sporočilo je zahvala vsem, ki so krvotvorne matične celice (KMC) že darovali in... Več..

4. JUNIJA PRAZNUJEMO DAN SLOVENSKEGA KRVODAJALSTVA, 14. JUNIJA PA SVETOVNI DAN KRVODAJALCEV

Ob dnevu slovenskega krvodajalstva se zahvaljujemo veliki družini srčnih ljudi – krvodajalcem, ki s svojo darovano krvjo bolnikom omogočajo ustrezno zdravljenje. Letos dan poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Krvodajalcem je namenil... Več..