Novice

Praznovali smo 25. obletnico Slovenija Donor

  Ljubljana, 6. 12. 2017 – Po 25 letih obstoja Slovenija Donor, nacionalni register  nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic Zavoda za transfuzijsko medicino, prvič obsega 20.000 potencialnih darovalcev. Slovenija s tem izpolnjuje merilo za uvrstitev v skupino... Več..

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v... Več..

Praznujemo svetovni DAN KRVODAJALCEV

14. JUNIJ 2017 Kaj lahko storiš? DARUJ KRI. DARUJ TAKOJ. DARUJ POGOSTO     Vsako leto 14. junija po vsem svetu praznujemo svetovni dan krvodajalcev. Ta dan je posvečen ozaveščanju o potrebi po varni krvi in krvnih pripravkih... Več..

Praznujemo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. To je  praznik solidarnosti in pomoči sočloveku, ki omogoča, da je v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Ob dnevu krvodajalstva čestitamo in se zahvaljujemo krvodajalkam in krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki... Več..

Sodelovali bomo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

    Zavod RS za transfuzijsko medicino se bo 22. maja pridružili akciji » Radi pišemo z roko«. Namen akcije je spodbujati in ohranjati  pisanje z roko. ZAKAJ? Pisanje z računalnikom  postaja dominantni način pisnega komuniciranja, a... Več..