Novice

Praznujemo dan slovenskega krvodajalstva in 70 let prostovoljnega in organiziranega krvodajalstva

4. junij - dan slovenskega krvodajalstva in 70. obletnico organiziranega in prostovoljnega krvodajalstva pod okriljem Rdečega križa Slovenije bomo obeležili z 31. tradicionalnim srečanjem krvodajalcev v Veržeju v soboto, 3. junija 2023. Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko... Več..

Potovanje in komarji - od 1. 5. 2023 vzrok za odložitev darovanja krvi

  UKREPI ZA PREPREČEVANJE PRENOSA VIRUSA ZAHODNEGA NILA S TRANSFUZIJO V SEZONI 2023 v RS - odklon krvodajalca za 28. dni po vrnitvi, v primeru vsaj 24 urnega obiska na območjih izven Slovenije, kjer so prisotni komarji in obstaja tveganje za okužbo z virusom Zahodnega Nila (... Več..

Prejeli prestižno akreditacijo JACIE

  Oddelek za terapevtske storitve  - prejemnik prestižne akreditacije JACIE Akreditacija JACIE se podeljuje za področje presaditev krvotvornih matičnih celic in celičnih terapij centrom, ki izpolnjujejo najvišje standarde varnosti in kakovosti pripravkov KMC za... Več..

Naša perzijska bukev - DREVO LETA MESTNE OBČINE LJUBLJANA 2022

Na svetovni dan dreves, 28. 11. 2022,  je Mestna občina Ljubljana na podlagi prejetih glasov meščank in meščanov Ljubljane razglasila DREVO LETA 2022. Tokrat že četrto leto. Namen akcije je vzpodbujanje opazovanja dreves in zavedanja ljudi o pomenu dreves za kakovost... Več..

Drevo leta 2022 mesta Ljubljane

Naša čudovita bukev pred Zavodom RS za transfuzijsko medicino je med sedmimi nominiranimi drevesi za »Drevo leta 2022« mesta Ljubljane.   Bukev že dolga leta krasi okolico Zavoda. S svojo višino, mogočno krošnjo in spreminjajočimi barvami, ki... Več..