Novice

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v... Več..

Praznujemo svetovni DAN KRVODAJALCEV

14. JUNIJ 2017 Kaj lahko storiš? DARUJ KRI. DARUJ TAKOJ. DARUJ POGOSTO     Vsako leto 14. junija po vsem svetu praznujemo svetovni dan krvodajalcev. Ta dan je posvečen ozaveščanju o potrebi po varni krvi in krvnih pripravkih... Več..

Praznujemo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. To je  praznik solidarnosti in pomoči sočloveku, ki omogoča, da je v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Ob dnevu krvodajalstva čestitamo in se zahvaljujemo krvodajalkam in krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki... Več..

Sodelovali bomo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

    Zavod RS za transfuzijsko medicino se bo 22. maja pridružili akciji » Radi pišemo z roko«. Namen akcije je spodbujati in ohranjati  pisanje z roko. ZAKAJ? Pisanje z računalnikom  postaja dominantni način pisnega komuniciranja, a... Več..

Daj se na seznam

  Kampanja za zgodbe bolnikov s krvnim rakom s srečnim koncem Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sta združila moci v kampanji »Daj Se Na Seznam«. Pobuda želi državljane Slovenije spodbuditi... Več..