Novice

Dan darovalcev krvotvornih matičnih celic - 16. 9. 2023

Vsako leto tretjo soboto v septembru, letos bo to 16.9 ., praznujemo dan darovalcev krvotvornih matičnih celic " World Marrow Donor Day " (WMDD), ko povsod po svetu darovalcem izrekamo zahvalo . - Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije  (BKB), - Slovensko... Več..

14. junij – Svetovni dan krvodajalcev

  ŽIVIMO, KER DARUJETE. DARUJTE KRI, DARUJTE PLAZMO, DARUJTE ŽIVLJENJE. Vsaka darovana vrečka krvi ali plazme je dragoceno darilo, ki rešuje življenja, redno, prostovoljno darovanje pa je temelj varne in zadostne preskrbe s krvjo. Dostop do varne preskrbe s... Več..

Praznujemo dan slovenskega krvodajalstva in 70 let prostovoljnega in organiziranega krvodajalstva

4. junij - dan slovenskega krvodajalstva in 70. obletnico organiziranega in prostovoljnega krvodajalstva pod okriljem Rdečega križa Slovenije bomo obeležili z 31. tradicionalnim srečanjem krvodajalcev v Veržeju v soboto, 3. junija 2023. Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko... Več..

Potovanje in komarji - od 1. 5. 2023 vzrok za odložitev darovanja krvi

  UKREPI ZA PREPREČEVANJE PRENOSA VIRUSA ZAHODNEGA NILA S TRANSFUZIJO V SEZONI 2023 v RS - odklon krvodajalca za 28. dni po vrnitvi, v primeru vsaj 24 urnega obiska na območjih izven Slovenije, kjer so prisotni komarji in obstaja tveganje za okužbo z virusom Zahodnega Nila (... Več..

Prejeli prestižno akreditacijo JACIE

  Oddelek za terapevtske storitve  - prejemnik prestižne akreditacije JACIE Akreditacija JACIE se podeljuje za področje presaditev krvotvornih matičnih celic in celičnih terapij centrom, ki izpolnjujejo najvišje standarde varnosti in kakovosti pripravkov KMC za... Več..