Novice

Naša perzijska bukev - DREVO LETA MESTNE OBČINE LJUBLJANA 2022

Na svetovni dan dreves, 28. 11. 2022,  je Mestna občina Ljubljana na podlagi prejetih glasov meščank in meščanov Ljubljane razglasila DREVO LETA 2022. Tokrat že četrto leto. Namen akcije je vzpodbujanje opazovanja dreves in zavedanja ljudi o pomenu dreves za kakovost... Več..

Drevo leta 2022 mesta Ljubljane

Naša čudovita bukev pred Zavodom RS za transfuzijsko medicino je med sedmimi nominiranimi drevesi za »Drevo leta 2022« mesta Ljubljane.   Bukev že dolga leta krasi okolico Zavoda. S svojo višino, mogočno krošnjo in spreminjajočimi barvami, ki... Več..

Praznujemo svetovni dan darovalcev krvtvornih matičnih celic

  Vpis v register krvotvornih matičnih celic naj bo razlog za ples in obratno!   17. septembra obeležujemo svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic ( World Marrow Donor Day ). To je dan, ko posebej izkažemo zahvalo vsem, ki so krvotvorne matične... Več..

Klopca solidarnosti tudi pred ZTM

»Lepo dejanje najlepše mesto najde « je slogan projekta »Ljubljana, mesto solidarnosti« , ki krasi vse rdeče klopce , ki jih v okviru projekta Območno združenje Rdečega križa Ljubljana postavlja po Ljubljani. S projektom spodbuja solidarnost, povezanost,... Več..

Posodobitev meril za darovanje krvi

  S 1. julijem 2022 uvajamo spremembe na področju meril za izbor krvodajalca na podlagi sprejetih sklepov  Razširjenega strokovnega kolegija za transfuzijsko medicino in Razširjenega strokovnega kolegija za infektologijo. Prvo zagotovilo za varno kri je odgovoren in... Več..