Novice

Praznujemo dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

18. september 2021 Hvala vsem darovalcem celic za življenje! 18. septembra obeležujemo svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic ( World Marrow Donor Day ). Osrednje sporočilo je zahvala vsem, ki so krvotvorne matične celice (KMC) že darovali in... Več..

4. JUNIJA PRAZNUJEMO DAN SLOVENSKEGA KRVODAJALSTVA, 14. JUNIJA PA SVETOVNI DAN KRVODAJALCEV

Ob dnevu slovenskega krvodajalstva se zahvaljujemo veliki družini srčnih ljudi – krvodajalcem, ki s svojo darovano krvjo bolnikom omogočajo ustrezno zdravljenje. Letos dan poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Krvodajalcem je namenil... Več..

Opravljamo samoplačniško testiranje na anti-SARS-CoV-2 IgG kvantitativno

Spoštovani, obveščamo vas, da izvajamo testiranje za določitev protiteles anti-SARS-CoV-2 IgG (kvantitativno) za samoplačnike. S testom določamo specifična IgG protitelesa proti S (spike-bodica) proteinu na površini virusa. Prisotnost protiteles je... Več..

Obvestilo in opravičilo darovalcem hiperimune prebolevniške plazme

Spoštovani darovalci, vsem, ki čakate na informacijo o prisotnosti protiteles anti SARS-CoV-2 v vaši krvi, sporočamo, da boste zaradi tehničnih težav naše obvestilo žal prejeli z zakasnitvijo, za kar se vam iskreno opravičujemo. Trudimo se, da boste rezultate... Več..

Ukrepi za preprečevanje širjenja okužb

PROSIMO VAS, DA NE PRIHAJATE NA KRVODAJALSKE AKCIJE oz. ODVZEME KRVI: -      ČE IMATE PREHLAD, -      KAŠLJATE IN KIHATE, -      PREBOLEVATE NALEZLJIVO BOLEZEN,... Več..