Novice

Svetovni dan hemofilije - novinarski dogodek

Zavod RS za transfuzijsko medicino in Društvo hemofilikov Slovenije sta organizirala novinarski dogodek ob svetovnem dnevu hemofilije, 17. april 2024 ob 11. uri Svetovni dan hemofilije poteka pod sloganom "Enakovreden dostop za vse: prepoznavanje vseh motenj strjevanja... Več..

Odziv Zavoda RS za transfuzijsko medicino na medijsko poročanje

Ljubljana, 31. 1. 2024 Nepotrebne in izkrivljene polemike v medijih prof. dr. Sama Zvera ustvarjajo popolnoma napačno podobo ZTM in njegovega dela. Upravičeno sumničavi javnosti, predvsem pa v prid altruističnemu in solidarnostnemu krvodajalstvu in v bran svojemu strokovnemu delu, navajamo... Več..

Zavod RS za transfuzijsko medicino je prva javna inštitucija v Sloveniji s certifikatom dobre proizvodne prakse (GMP) za proizvodnjo zdravil za napredno zdravljenje

Zavod RS za transfuzijsko medicino (ZTM) je konec leta (20.12.2023) pridobil dovoljenje Agencije za Zdravila in Medicinske Pripomočke (JAZMP), za opravljanje dejavnosti proizvodnje zdravil za namene kliničnega preskušanja. S tem je ZTM postal prva javna inštitucija v Sloveniji, ki... Več..

Novost - elektronsko potrdilo o udeležbi na krvodajalski akciji

Od 1. januarja 2024 bo izdaja potrdila darovalcem za uveljavitev odsotnosti iz dela zaradi darovanja krvi (potrdilo za službo) potekala direktno v sistem ZZZS (E.PODK) , do katerega bodo delodajalci dostopali sami. E - potrdilo bo nadomestilo obstoječi papirnati obrazec.  ... Več..

PRIČENJA SE EVROPSKI TEDEN TESTIRANJA NA OKUŽBE S HIV, Z VIRUSOMA HEPATITISA B TER C IN SPOLNO PRENOSLJIVE OKUŽBE

  Od 20. do 27. novembra poteka kampanja Evropski teden testiranja na okužbe s HIV, z virusoma hepatitisa B ter C in na spolno prenosljive okužbe. Kampanja, ki poteka pod geslom »Testiraj. Zdravi. Prepreči.« , je namenjena osveščanju prebivalstva in zdravstvenega... Več..