Novice

Napoved izpada sistema telefonije na ZTM

Spoštovani, obveščamo vas, da bo 13. 2. 2019 (sreda) ob 6. uri zjutraj prišlo do programiranega izklopa telefonskih linij na ZTM, ki bo trajal od 40 do 60 minut, torej telefonska komunikacija med 6. in 7. uro ne bo možna oz. bodo na zvezah motnje. Poudarjamo, da... Več..

Praznujemo 30. obletnico zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic

21. januarja 1989 so na Kliničnem oddelku za hematologijo UKCLJ prvega bolnika s krvno boleznijo zdravili s presaditvijo krvotvornih matičnih celic. Opravljena je bila avtologna presaditev, takrat še celic iz kostnega mozga, ki so jih predhodno bolniku odvzeli in jih na Zavodu za... Več..

Sprememba delovnega časa na CTD Jesenice

Spoštovane krvodajalke, spoštovani krvodajalci,   obveščamo vas, da je na Centru za transfuzijsko dejavnost Jesenice spremenjen odvzemni dan za krvodajalce. Po novem vas pričakujemo vsak PETEK od 7.30 do 11.00. Lep pozdrav in dobrodošli.... Več..

Iz prazničnih voščil umikamo črke

    Nadaljujemo odmevno in uspešno mednarodno kampanjo »Missing type« (Manjkajoča črka), katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov s krvjo ustrezne krvne skupine ter pomembnosti darovanja krvi. V izvirni... Več..

V Sloveniji smo pričeli s testiranjem krvi krvodajalcev na prisotnost virusa Zahodnega Nila

OBVESTILO ZA JAVNOST 24. september 2018   Na podlagi spremljanja epidemioloških podatkov o pojavljanju in kroženju virusa Zahodnega Nila (WNV) pri nas in v Evropi ter na podlagi ocene tveganja za prenos WNV s transfuzijo krvi, je Zavod RS za transfuzijsko medicino, v... Več..