Novice

PRIČENJA SE EVROPSKI TEDEN TESTIRANJA NA OKUŽBE S HIV, Z VIRUSOMA HEPATITISA B TER C IN SPOLNO PRENOSLJIVE OKUŽBE

  Od 20. do 27. novembra poteka kampanja Evropski teden testiranja na okužbe s HIV, z virusoma hepatitisa B ter C in na spolno prenosljive okužbe. Kampanja, ki poteka pod geslom »Testiraj. Zdravi. Prepreči.« , je namenjena osveščanju prebivalstva in zdravstvenega... Več..

Študentsko delo

Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino Ljubljana iščemo študente za pomoč pri izvedbi terenskih krvodajalskih akcij. Pozivamo zainteresirane kandidate iz Ljubljane in okolice, da se za več informacij obrnejo na kontaktno osebo: Gregor Batistič, vodja Službe za logistiko, tel. 01... Več..

Potovanje in komarji - od 1. 5. 2024 vzrok za odložitev darovanja krvi

  UKREPI ZA PREPREČEVANJE PRENOSA VIRUSA ZAHODNEGA NILA S TRANSFUZIJO V SEZONI 2024 v SLOVENIJI Odklon krvodajalca za 28. dni po vrnitvi, v primeru vsaj 24 urnega obiska na območjih celotnih držav izven Slovenije, kjer so prisotni komarji in obstaja tveganje za okužbo z... Več..

Dan slovenskega krvodajalstva

  „Hvala vsem, ki so sodelovali pri mojem reševanju, še posebej pa prostovoljnim krvodajalcem, zato sem danes živ in zdrav. Darujte kri še vi, meni je rešila življenje”. Obstajajo navdihujoče zgodbe, zgodbe na meji... Več..

C3B - Čezmejna platforma za učinkovito upravljanje biobank

    Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (pobudnik projekta) in Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani izvajata projekt »Čezmejna platforma za učinkovito upravljanje biobank« z akronimom C3B, ki poteka v sklopu evropskega Program a... Več..