Novice

Praznujemo svetovni dan darovalcev krvtvornih matičnih celic

  Vpis v register krvotvornih matičnih celic naj bo razlog za ples in obratno!   17. septembra obeležujemo svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic ( World Marrow Donor Day ). To je dan, ko posebej izkažemo zahvalo vsem, ki so krvotvorne matične... Več..

Klopca solidarnosti tudi pred ZTM

»Lepo dejanje najlepše mesto najde « je slogan projekta »Ljubljana, mesto solidarnosti« , ki krasi vse rdeče klopce , ki jih v okviru projekta Območno združenje Rdečega križa Ljubljana postavlja po Ljubljani. S projektom spodbuja solidarnost, povezanost,... Več..

Posodobitev meril za darovanje krvi

  S 1. julijem 2022 uvajamo spremembe na področju meril za izbor krvodajalca na podlagi sprejetih sklepov  Razširjenega strokovnega kolegija za transfuzijsko medicino in Razširjenega strokovnega kolegija za infektologijo. Prvo zagotovilo za varno kri je odgovoren in... Več..

Dan slovenskega krvodajalstva

  „Hvala vsem, ki so sodelovali pri mojem reševanju, še posebej pa prostovoljnim krvodajalcem, zato sem danes živ in zdrav. Darujte kri še vi, meni je rešila življenje”. Obstajajo navdihujoče zgodbe, zgodbe na meji... Več..

Opičje koze in krvodajalstvo

    Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaradi pojava virusa opičjih koz vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila:   ČE STE BILI V KONTAKTU Z OBOLELO OSEBO   (potrjena okužba ali sum) oz. SUMITE, DA STE OKUŽENI (se slabo... Več..