Novice

Sodelujemo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

  Zavod RS za transfuzijsko medicino se pridružuje akciji "Radi pišemo z roko ". Krvodajalke in krvodajalce bomo prosili, da nam z roko napišejo svoje misli ob darovanju krvi. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. To je fina motorična spretnost, ki jo ohranjamo z... Več..

Daj se na seznam

  Kampanja za zgodbe bolnikov s krvnim rakom s srečnim koncem Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sta združila moci v kampanji »Daj Se Na Seznam«. Pobuda želi državljane Slovenije spodbuditi... Več..

Vljudno vabljeni vsi krvodajalci - POZITIVCI in NEGATIVCI

    Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaloge krvi so znižane, zato vabimo vse zdrave POZITIVCE in NEGATIVCE , da pridejo na odvzem krvi in pomagajo zagotoviti ustrezne količine krvi za naše bolnike. Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani... Več..

Hvala vsem, ki imate darovanje v krvi.

Šesto leto krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje, katere pobudniki in podporniki so Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in družba Petrol, se letos zaključuje z zgodbami posameznikov, ki predstavljajo naše izjemne krvodajalce. Njihove zgodbe... Več..

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v svetovni... Več..