Novice

V Sloveniji smo pričeli s testiranjem krvi krvodajalcev na prisotnost virusa Zahodnega Nila

OBVESTILO ZA JAVNOST 24. september 2018   Na podlagi spremljanja epidemioloških podatkov o pojavljanju in kroženju virusa Zahodnega Nila (WNV) pri nas in v Evropi ter na podlagi ocene tveganja za prenos WNV s transfuzijo krvi, je Zavod RS za transfuzijsko medicino, v... Več..

Praznujemo svetovni dan darovalcev KMC

  Ob 15. septembru, svetovnem dnevu darovalcev krvotvornih matičnih celic in svetovnem dnevu limfoma se Zavod RS za transfuzijsko medicino ter Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, zahvaljujeta vsem darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC), tako... Več..

Praznujemo svetovni dan krvodajalcev

  Letošnje praznovanje nacionalnega praznika združujemo s svetovnim dnevom krvodajalcev, ker se je Slovenija pridružila mednarodni krvodajalski kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka) ,  katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov... Več..

Slovenski dan krvodajalstva

  4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. Vsako leto je ta dan priložnost za zahvalo vsem krvodajalcem, ki darujejo svoje dragoceno darilo.   To je praznik solidarnosti, zaradi katere imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Letošnje... Več..

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov - GDPR

    Spoštovani,   podajamo vam nekaj informacij o tem, kako skrbno in odgovorno ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki ste nam jih zaupali oz. so nam bili posredovani v procesu izvajanja naših storitev.   Skrb za varovanje in... Več..