Praznujemo dan slovenskega krvodajalstva in 70 let prostovoljnega in organiziranega krvodajalstva

4. junij - dan slovenskega krvodajalstva in 70. obletnico organiziranega in prostovoljnega krvodajalstva pod okriljem Rdečega križa Slovenije bomo obeležili z 31. tradicionalnim srečanjem krvodajalcev v Veržeju v soboto, 3. junija 2023.

Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in Petrol že 13. leto združujemo energijo v družbeno odgovorni krvodajalski iniciativi Daruj energijo za življenje, s katero ozaveščamo o pomenu darovanja krvi. Z različnimi komunikacijskimi aktivnostmi opozarjamo na pomen krvodajalstva in krvodajalcev ter spodbujamo k rednemu darovanju krvi. Povečujemo tudi zavedanje o temeljnih človeških vrednotah, predvsem solidarnosti in strpnosti med ljudmi, pripravljenosti pomagati. Vsako leto posebno pozornost namenjamo komuniciranju z mladimi, bodočimi krvodajalci, in jih vabimo, da postanejo del velike družine srčnih ljudi.

Ponosni smo na veliko družino srčnih ljudi - krvodajalk in krvodajalcev, ki z darovanjem krvi pomagajo pri zdravljenju bolnikov in omogočajo, da številna življenja tečejo dalje.

Pomagajte nam širiti dober glas v deveto vas!

Vabimo vas, da natisnete oglas, ki je TUKAJ in ga nalepite na vidno mesto ter tako širite zavedanje o pomenu krvodajastva in krvodajalcev.
Veseli bomo tudi vaših krvodajalskih fotografij, zato vas prosimo, da nam jih pošljete na info@ztm.si