Praznovali smo dan krvodajalstva



4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. Vsako leto je ta dan priložnost za zahvalo vsem krvodajalcem, ki darujejo svoje dragoceno darilo. To je praznik solidarnosti, zaradi katere imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi.

Šesto nadaljevanje uspešne krvodajalske iniciative »Daruj energijo za življenje« poteka letos pod sloganom »Darujem z veseljem«.

Na dan slovenskega krvodajalstva, smo se spomnili vseh plemenitih krvodajalcev, ki z darovanjem krvi rešujejo življenja. Darovalci darujejo svojo kri z veseljem ter tako na poseben in spoštovanja vreden način pomagajo neznancu.


 

Na novinarsko konferenco so se pripeljali motoristi iz številnih motoklubov, ki so letošnji ambasadorji krvodajalske iniciative - pozitivci, negativci, nule – vsi posebni.


 

Na krvodajalski akciji, ki je potekala na kraju dogodka, so darovali kri. Novinarsko konferenco je povezoval znan slovenski obraz, Žiga Foedransperg – Fedr, ki je prav tako krvodajalec. Dogodek je potekal v sproščenem in solidarnostnem vzdušju.




 

Vsak krvodajalec je nekaj posebnega, a hkrati so si vsi krvodajalci podobni. Zavedajo se, da s prostovoljnim darovanjem krvi omogočajo prejemnikom krvi zdravljenje in življenje.  


 

Letošnje leto so “ambasadorji” krvodajalske iniciative motoristi.  Ti izjemno ranljivi vozniki so  redni in številni krvodajalci, saj se zavedajo, da so lahko tudi prejemniki darovane krvi. Veliko moto klubov se tradicionalno udeležuje odvzemov krvi na krvodajalskih akcijah. Njihovo darovanje krvi je tako tudi simbolna gesta zahvale.