Novice

Praznujemo 70 let transfuzijske dejavnosti v Sloveniji

  Transfuzijska dejavnost v Sloveniji praznuje 70 let uspešnega delovanja in razvoja. Pričeli smo 4. junija 1945, ko smo na transfuzijskem oddelku pri Centralni vojni bolniciv Ljubljani odvzeli in konzervirali prvih 19 steklenic krvi. Na ta dan praznujemo dan... Več..

25 milijonov darovalcev KMC

23. marec 2015 Registri darovalcev krvotvornih matičnih celic s celega sveta so zabeležili 25 milijonov ljudi, ki so se odločili postati potencialni nesorodni darovalci krvotvornih matičnih celic. To rekordno število članov registrov daje več upanja bolnikom s... Več..

Ošpice - NUJNO OBVESTILO

Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaradi kroženja ošpic vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila: 1. ČE STE BILI V KONTAKTU Z OBOLELO OSEBO (potrjene ošpice) oz. SUMITE, DA STE OKUŽENI (se slabo počutite, imate povišano telesno... Več..

Zaključek akcije Ohrani mirno kri...

KRVODAJALSKA ŽOGICA JE NA TVOJI STRANI Krvodajalsko pobudo, ki je letos potekala pod sloganom OHRANITE MIRNO KRI IN JO RAJE DARUJTE TISTIM, KI JO ZARES POTREBUJEJO , so podprli številni prepoznavni obrazi , avtor in interpret besedila ter dolgoletni krvodajalec Kosta pa je h... Več..

NUJNO OBVESTILO za krvodajalce CTD Nova Gorica

  Spoštovane krvodajalke in krvodajalci,   z veseljem vas obveščamo, da smo prenovili prostore Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica, zato vas že v torek, 19. maja 2015 pričakujemo v prenovljenih prostorih na stari lokaciji v stavbi... Več..