Novice

Praznujemo svetovni DAN KRVODAJALCEV

14. JUNIJ 2017 Kaj lahko storiš? DARUJ KRI. DARUJ TAKOJ. DARUJ POGOSTO     Vsako leto 14. junija po vsem svetu praznujemo svetovni dan krvodajalcev. Ta dan je posvečen ozaveščanju o potrebi po varni krvi in krvnih pripravkih... Več..

Praznujemo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. To je  praznik solidarnosti in pomoči sočloveku, ki omogoča, da je v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Ob dnevu krvodajalstva čestitamo in se zahvaljujemo krvodajalkam in krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki... Več..

Sodelujemo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

  Zavod RS za transfuzijsko medicino se pridružuje akciji "Radi pišemo z roko ". Krvodajalke in krvodajalce bomo prosili, da nam z roko napišejo svoje misli ob darovanju krvi. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. To je fina motorična spretnost, ki jo ohranjamo z... Več..

Daj se na seznam

  Kampanja za zgodbe bolnikov s krvnim rakom s srečnim koncem Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sta združila moci v kampanji »Daj Se Na Seznam«. Pobuda želi državljane Slovenije spodbuditi... Več..

Vljudno vabljeni vsi krvodajalci - POZITIVCI in NEGATIVCI

    Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaloge krvi so znižane, zato vabimo vse zdrave POZITIVCE in NEGATIVCE , da pridejo na odvzem krvi in pomagajo zagotoviti ustrezne količine krvi za naše bolnike. Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani... Več..