Novice

Praznovali smo 25. obletnico Slovenija Donor

  Ljubljana, 6. 12. 2017 – Po 25 letih obstoja Slovenija Donor, nacionalni register  nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic Zavoda za transfuzijsko medicino, prvič obsega 20.000 potencialnih darovalcev. Slovenija s tem izpolnjuje merilo za uvrstitev v skupino... Več..

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v... Več..

Praznujemo svetovni DAN KRVODAJALCEV

14. JUNIJ 2017 Kaj lahko storiš? DARUJ KRI. DARUJ TAKOJ. DARUJ POGOSTO     Vsako leto 14. junija po vsem svetu praznujemo svetovni dan krvodajalcev. Ta dan je posvečen ozaveščanju o potrebi po varni krvi in krvnih pripravkih... Več..

Praznujemo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. To je  praznik solidarnosti in pomoči sočloveku, ki omogoča, da je v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Ob dnevu krvodajalstva čestitamo in se zahvaljujemo krvodajalkam in krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki... Več..

Sodelujemo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

  Zavod RS za transfuzijsko medicino se pridružuje akciji "Radi pišemo z roko ". Krvodajalke in krvodajalce bomo prosili, da nam z roko napišejo svoje misli ob darovanju krvi. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. To je fina motorična spretnost, ki jo ohranjamo z... Več..