Novice

Sprememba delovnega časa na CTD Jesenice

Spoštovane krvodajalke, spoštovani krvodajalci,   obveščamo vas, da je na Centru za transfuzijsko dejavnost Jesenice spremenjen odvzemni dan za krvodajalce. Po novem vas pričakujemo vsak PETEK od 7.30 do 11.00. Lep pozdrav in dobrodošli.... Več..

Iz prazničnih voščil umikamo črke

    Nadaljujemo odmevno in uspešno mednarodno kampanjo »Missing type« (Manjkajoča črka), katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov s krvjo ustrezne krvne skupine ter pomembnosti darovanja krvi. V izvirni... Več..

V Sloveniji smo pričeli s testiranjem krvi krvodajalcev na prisotnost virusa Zahodnega Nila

OBVESTILO ZA JAVNOST 24. september 2018   Na podlagi spremljanja epidemioloških podatkov o pojavljanju in kroženju virusa Zahodnega Nila (WNV) pri nas in v Evropi ter na podlagi ocene tveganja za prenos WNV s transfuzijo krvi, je Zavod RS za transfuzijsko medicino, v... Več..

Praznujemo svetovni dan darovalcev KMC

  Ob 15. septembru, svetovnem dnevu darovalcev krvotvornih matičnih celic in svetovnem dnevu limfoma se Zavod RS za transfuzijsko medicino ter Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, zahvaljujeta vsem darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC), tako... Več..

Praznujemo svetovni dan krvodajalcev

  Letošnje praznovanje nacionalnega praznika združujemo s svetovnim dnevom krvodajalcev, ker se je Slovenija pridružila mednarodni krvodajalski kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka) ,  katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov... Več..