Novice

Vljudno vabljeni vsi krvodajalci - POZITIVCI in NEGATIVCI

    Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaloge krvi so znižane, zato vabimo vse zdrave POZITIVCE in NEGATIVCE , da pridejo na odvzem krvi in pomagajo zagotoviti ustrezne količine krvi za naše bolnike. Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani... Več..

Virusna obolenja diihal tudi med krvodajalci

                Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, prosimo vas, da v primeru virusnega obolenja dihal oz. znakov  okužbe z virusom gripe (slabo počutje, povišana telesna temperatura, glavobol, bolečine v... Več..

Hvala vsem, ki imate darovanje v krvi.

Šesto leto krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje, katere pobudniki in podporniki so Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in družba Petrol, se letos zaključuje z zgodbami posameznikov, ki predstavljajo naše izjemne krvodajalce. Njihove zgodbe... Več..

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v svetovni... Več..

Praznovali smo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. Vsako leto je ta dan priložnost za zahvalo vsem krvodajalcem, ki darujejo svoje dragoceno darilo. To je praznik solidarnosti, zaradi katere imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Šesto nadaljevanje uspešne... Več..