Novice

Praznujemo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. To je  praznik solidarnosti in pomoči sočloveku, ki omogoča, da je v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Ob dnevu krvodajalstva čestitamo in se zahvaljujemo krvodajalkam in krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki... Več..

Sodelujemo v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO

  Zavod RS za transfuzijsko medicino se pridružuje akciji "Radi pišemo z roko ". Krvodajalke in krvodajalce bomo prosili, da nam z roko napišejo svoje misli ob darovanju krvi. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. To je fina motorična spretnost, ki jo ohranjamo z... Več..

Daj se na seznam

  Kampanja za zgodbe bolnikov s krvnim rakom s srečnim koncem Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sta združila moci v kampanji »Daj Se Na Seznam«. Pobuda želi državljane Slovenije spodbuditi... Več..

Vljudno vabljeni vsi krvodajalci - POZITIVCI in NEGATIVCI

    Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, zaloge krvi so znižane, zato vabimo vse zdrave POZITIVCE in NEGATIVCE , da pridejo na odvzem krvi in pomagajo zagotoviti ustrezne količine krvi za naše bolnike. Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani... Več..

Virusna obolenja diihal tudi med krvodajalci

                Spoštovane krvodajalke in krvodajalci, prosimo vas, da v primeru virusnega obolenja dihal oz. znakov  okužbe z virusom gripe (slabo počutje, povišana telesna temperatura, glavobol, bolečine v... Več..