Novice

Svetovni dan darovalcev krvotvornih matičnih celic

    Glavno sporočilo svetovnega praznovanja je zahvala darovalcem krvotvornih matičnih celic (KMC) po celem svetu – nesorodnim darovalcem, sorodnim darovalcem, darovalcem popkovnične krvi, ki so že darovali svoje celice in vsem potencialnim darovalcem, vpisanim v svetovni... Več..

Praznovali smo dan krvodajalstva

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva. Vsako leto je ta dan priložnost za zahvalo vsem krvodajalcem, ki darujejo svoje dragoceno darilo. To je praznik solidarnosti, zaradi katere imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Šesto nadaljevanje uspešne... Več..

Obvestilo krvodajalcem, ki prihajajo na odvzem krvi na CTD TRBOVLJE

Spoštovane krvodajalke in spoštovani krvodajalci, obveščamo vas, da bo Center za transfuzijsko dejavnost  Trbovlje v času poletnih počitnic zaprt in sicer od 27. 07. 2020 do 16. 08. 2020. Prosimo vas, da odvzem krvi načrtujete pred počitnicami oz. preložite v... Več..

50.000 odvzem krvi na CTD Nova Gorica

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica smo 25. 2. opravili 50.000 odvzem krvi. Izredne krvodajalske akcije so se udeležili dijaki Srednje zdravstvene šole. Naključje je izbralo Ivano, ki je kri darovala prvič.   Odvzemi krvi na lokaciji SBG potekajo od novembra... Več..

Zaključek akcije Daruj energijo za življenje

    Konec decembra smo zaključili letošnjo krvodajalsko kampanjo Daruj energijo za življenje, ki že peto leto poteka ob podpori družbe Petrol v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije  in Zavodom. Zaključni dogodek je potekal pod sloganom » HVALA, KER... Več..