Novice

NUJNO OBVESTILO za krvodajalce CTD Nova Gorica

  Spoštovane krvodajalke in krvodajalci,   z veseljem vas obveščamo, da smo prenovili prostore Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica, zato vas že v torek, 19. maja 2015 pričakujemo v prenovljenih prostorih na stari lokaciji v stavbi... Več..

Spremenjen delovni čas na CTDjih

  Spoštovane krvodajalke in krvodajalce obveščamo, da smo na Centrih za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, Slovenj Gradec, Trbovlje, Izola, Jesenice, Nova Gorica s 1. januarjem 2015 poenotili urnike odvzemov . Delovni dnevi na Centrih ostajajo isti, poenotena... Več..

Srečali smo se z darovalci KMC

Sodelavci registra Slovenija Donor (ga. Cvetka Flajs Cotič, dr Sendi Montanič, dr Primož Poženel, dr. Blanka Vidan-Jeras) in zdravniki s hematološke klinike (dr Matevž Škrget) ter pediatrične klinike UKC (prof Janez Jazbec, dr Simona Avčin) smo se srečali z darovalci, ki so že... Več..

Krvodajalci - tekači

Sp oštovani krvodajalci – tekačice in tekači,  v s krbi za vaše zdravje vam svetujemo, da v primeru priprav in udeležbe na daljših tekih (maratonih), odložite odvzem krvi vsaj za 4 tedne pred in po tekaški preizkušnji.  Darovanje... Več..

V Sloveniji imamo izvirne in sodobne pristope pri komuniciranju s krvodajalci

To je sporočilo iz obrazložitve prve nagrade, ki jo je Zavod RS za transfuzijsko medicino prejel na 1. Evropskem kongresu DOMAINE (Donor Health & Management) v Haagu (3. – 5. september 2014) za predstavitev dosežkov kampanj na področju krvodajalstva, ki so jo prejele Polonca Mali,... Več..