COVID plazma


Spoštovani prebolevniki, darovalci prebolevniške plazme,

 

z veseljem vas obveščamo, da smo zaradi vašega izjemnega odziva in sodelovanja zbrali načrtovano količino enot prebolevniške plazme, zato program začasno prekinjamo.

 

Iskreno se vam zahvaljujemo za darovanje plazme, s katero bodo še najprej zdravili bolnike s težjim potekom covida.

Vabimo vas, da z darovanjem nadaljujete, saj verjamemo, da ste imeli z odvzemom lepo izkušno in dober občutek. Postanite redni darovalec polne krvi ali plazme za izdelavo zdravil iz krvi.
Več informacij o darovanju plazme si lahko preberete TUKAJ.******Prebolevniki COVID – 19,

premagali ste virus,

pomagajte ga premagati še drugim!


Učinkovito zdravilo proti virusu SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19, iščemo tudi v krvi/plazmi oseb, ki so prebolele okužbo COVID-19. Na podlagi dosedanjih izkušenj zdravljenja drugih koronavirusnih okužb (SARS, MERS) je prebolevniška plazma možno in učinkovito zdravilo tudi za COVID-19. Prav zato tudi  v Sloveniji zbiramo prebolevniško plazmo, ki jo lahko zagotovijo le prebolevniki COVID-19 z darovanjem plazme/krvi. Iz zbrane prebolevniške plazme pa nameravamo izdelati tudi imunoglobuline, ki so koncentrirana oblika protiteles in bodo v prihodnosti eno izmed možnih zdravil pri zdravljenju COVID-19. Z zbiranjem prebolevniške plazme sledimo vsem sodobnim strokovnim smernicam v svetu. 

 Prebolevniki COVID – 19,

 DARUJTE PLAZMO,

 v njej imate edinstveno zdravilo.

 Vabimo vas, da se vključite v program zbiranja prebolevniške plazme in sodelujete pri zdravljenju bolnikov v prihodnje. Vašo pripravljenost nam čim prej sporočite na  mail: plazma@ztm.si ali nas pokličite na telefon 030 485 510  vsak delovnik od 13. do 15. ure, da se pogovorimo o primernosti za vključitev v program.  V primeru naše nedosegljivosti po telefonu vam bomo v najkrajšem času vrnili klic.

 V imenu transfuzijske službe, bolnikov in raziskovalcev se vam vnaprej zahvaljujemo.

 


Več o postopku odvzema krvi/plazme, si lahko preberete TUKAJ.